Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie; zoeken en gevonden worden

U wilt gevonden worden op het internet? Bedenk dan eerst waarop uw klanten uw dienst of product zoekt op het internet. Stel dat u een webshop heeft die fietsen verkoopt, dan wilt u gevonden worden op de term “online fietsen kopen” Helaas voor u bent u niet de enige die online fietsen verkoopt. En zullen andere online fietsen verkopers ook bezig zijn met deze zoekterm. Daarom heeft google een aantal spelregels voor uw site om toch goed gevonden te worden.

  • Zorg voor een website voor uw klanten of gebruikers, niet voor google.
  • Zoals Google het zelf aangeeft, misleid uw gebruikers niet.
  • Maak een website boeiend en uniek (Uiteindelijk gaat het niet om de bezoekers maar om de verkoop)

Voor WordPress bestaat er een prachtige plugin genaamd “Yoast SEO” Deze plugin zorgt er voor dat je de pagina’s binnen WordPress kunt optimaliseren voor de vindbaarheid. Tevens geeft deze plugin aan hoe je de pagina zo goed mogelijk kunt inrichten voor een optimale vindbaarheid en Leesbaarheid. De spelregels van de zoekmachine zijn hierin verwerkt zodat u direct kunt zien hoe uw pagina scoort!

Ons belangrijkste advies is dus eigenlijk hou je aan de spelregels van Google, Weet waar en hoe je klanten zoeken. En zorg voor een mooie website die voldoet aan de verwachting van je klant. Wilt u meer informatie over zoekmachine optimalisatie? Neem gerust contact met ons op!