De WordPress-trends van 2018

Wat worden de trends van 2018 voor uw wordpress website

WordPress wordt wereldwijd door 29% van alle website (ge-indexeerde sites) gebruikt, uw website zal waarschijnlijk ook gebruik maken van een wordpress installatie, bekende gebruikers van WordPress in Nederland zijn; Belastingdienst, d66, tele2 en veel meer. WordPress is ongekend populair. Werk jij ook met WordPress? Lees dan verder!

WordPress 5.0

Voor 2018 staat 1 van de grootste veranderingen op WordPress gebied te gebeuren. Gutenberg komt er aan. Dit is een zeer grote update met een hoop belangrijke aanpassingen. Zo is er een nieuwe content-editor “Gutenberg” Waarmee het nog eenvoudiger word om uw website te voorzien van teksten, plaatsjes etc. Zodra de update klaar staat, melden wij het natuurlijk!

 

Beveiliging

Je kunt er nu echt niet meer omheen, beveiliging van uw website is belangrijk en wordt nog belangrijker. Voor grote ondernemingen maar ook voor alle kleine ondernemers. Het feit dat wordpress eenvoudig is om te installeren en te gebruiken als CMS resulteert in het feit dat 29% van de sites op wordpress draait. Nu zorgt dit getal ook voor een aantal problemen, hackers en kwaad willende mensen weten het platform ook te vinden. Maar ook uw google ranking lijd onder een onveilige website. Geen HTTPS? Dan sta je bij google al met 10-0 achter. Daarom bij ons beheermijn.nl pakket in combinatie met hosting altijd een gratis SSL certificaat. En zorg er voor dat je wordpress installatie, plugins, themes up to date zijn. Maar daar heeft u ons natuurlijk voor.

Mobiele bezoekers

Nu al weer heel wat jaren de smartphone en tables niet meer weg te denken zijn. Moeten we ook hiervoor een passende website laten zien. 50% van de website bezoekers komt vanuit een telefoon of tablet op de website uit. Zorg er daarom voor dat u een responsive webdesign heeft. Het kost u steeds meer klanten/bezoekers!

Design

We zien op design gebied dat het allemaal wat losser wordt. Verschillende lettertypes, groot en klein allemaal door elkaar.
Ook de duotoon lijk terug te komen van weg geweest. (afbeelding in kleur, maar bij een hover wordt hij zwart/wit)
Verder lijkt het er op dat VR (virtual reality) content, Video headers, en nog meer interactie via de website voor 2018 belangrijk gaan worden.  Maar we willen benadrukken dat het altijd een kwestie van smaak, doelgroep en beheersbaarheid is hoe u uw website moet maken.